Äter inter kött/kyckling och har en utländsk bakgrund

När folk får höra att jag inte äter kött/ kyckling så blir vissa riktigt chockad för att jag har en utländsk bakgrund ( har rötter från Turkiet), vilket jag kan förstår för det kanske är inte så vanligt att en person som har utländsk bakgrund slutar äta kött/kyckling när man har en högtid där man äter massor med kött och kommer från ett land där man utesluter mest kött. Sen har jag fått några mail och dm på Instagram om jag har fått några kritik från familjen och hur man ska gå tillväga om man har en familj som ser lite ner på det här att sluta äta kött. Först så kan jag säga att min familj var lite skeptiska med det här att inte äta kött och trodde att jag slutade med det för att gå ner i vikt vilket var ABSOLUT inte för det och trodde sen att jag skulle göra det i några månader. Jag sa till dom att det är min beslut och ni kommer se att jag kommer må bättre vilket jag har gjort och dom har sett vilket skillnad det gör man man minskar med att äta kött, nu har dom flesta familjen minskat med att äta kött. Min tips för er att bjud dom på vegetariska rätter och se till att man måste inte äta kött, finns massor med andra alternativ som smakar som kött men det är inte kött. Om du själv vill sluta så börja första att minska med att äta det 3 gånger i veckan , sen köp hem mer vegetariska/vegan mat ,hitta enkla vegetariska/vegan recept och till slut kommer du vänja dig med att inte äta kött/kyckling

Jag är inte helt vegan utan Pescetarian vilket betyder att jag inte äter kött/kyckling ( sen 2017, redan 2 år har gått omg haha ) men äter fisk och skaldjur, mejeriprodukter och ägg.

Vilka av er har slutat med att äta kött ? Har ert familj sagt emot till er att inte göra det ? Berätta gärna och Här finns några alternativ för er som vill veta vad man kan vara!


Vegetarian
Är en person som inte äter någon typ av kött eller andra animalska produkter.

Pescetarian
En person som inte äter kött eller kyckling, endast fisk och skaldjur. Konsumerar mejeriprodukter och ägg.

Demivegetarian
En person som inte äter kött, endast fisk, skaldjur och kyckling. Konsumerar mejeriprodukter och ägg.

Lakto-vegetarian

En person som inte äter kött, fågel, fisk eller skaldjur eller ägg. Dock konsumerar personen mejeriprodukter.

Ovo-vegetarian
En person som inte äter kött, fågel, fisk eller skaldjur eller mejeriprodukter men äter ägg.

Lakto-ovo-vegetarian
En person som inte äter kött, fågel, fisk eller skaldjur men konsumerar ägg och mejeriprodukter.

Vegan
En livsstill där man helt och hållet avstår från animaliska produkter. Personen äter eller konsumerar alltså inget som kommer från djurriket. Inget kött, inga mejeriprodukter, inge skinn, päls, produkter som testats på djur eller innehåller djur mm. Avstår även från tillsatser som kommer från djurriket.

Gillar

Kommentarer