Social media är ett heltidsjobb !

Vet att många har olika åsikter angående om att jobba inom sociala media och att det är ”inte en riktigt jobb” när det egentligen är. Sen är det lite svårt för en som inte har jobbat inom det och kan verkligen döma riktigt snabbt med vad den ser i någons blogg,youtube eller Instagram konto och kan tro att man bara slappar när det egentligen finns massor av jobb bakom allt det, vilket många inte vet. Jag pratar såklart om vad jag vet och känner, men sen tror jag att många influencer känner nog likadant.

Kommer ihåg när jag började med allt för 4 år sen så trodde jag att det skulle vara hur enkelt som helst att jobba inom social media, för hur svårt kan det vara att skriva en blogg inlägg eller ta en bild på Instagram ? Men det är inte så, det är mycket svårare än man kan tänka sig och man måste hela tiden komma med nya idéer, som att hålla sin blogg uppdaterat minst 3 inlägg per dag, svara på mail, komma överens med samarbetspartner, ta fina bilder till bloggen eller Instagram, uppdaterat instagram/instastory. Spela in video om man har youtube, gå på möte osv. Listan kan göras långt och många kan tycka att det är ingen big deal med allt det här men det är verkligen mycket jobb, stress och press på att vara bra och att göra så att ingen glömmer bort dig, för om du inte gör något på ett tag så kan du bli bort glömt på sekunden vilket händer i den här branschen.

Dom senaste månaderna har jag haft både stress och press på mig själv att visa att jag inte slänger bort mina 4 år som jag har gett till mina kanaler eftersom jag har inte varit så bra att uppdatera bloggen,svara på mail eller uppdatera Instagram eller ha kontakt med mina samarbetspartner vilket känns så himla synd för jag började med allt det här av att jag gillade det och gör det fortfarande men blir verkligen stressad av att inte veta vad jag ska skriva om. Det känns som att mitt liv är inte lika intressant som andra influencer som har mycket roligare liv än vad jag har och sen ger jag mig press på att jag måste vara lika bra som dom anda när jag vet att jag inte behöver det.

Det jag ville med den här inlägget så är det att döm inte oss som jobbar inom social media för att vi inte har en ”standard ” yrke , för det är 2018 och ni borde acceptera att vi jobbar med något vi verkligen gillar att jobba med och att det finns mycket slit och jobb bakom varje inlägg, bild eller video än vad ni kan tro.

Social media är ett heltidsjobb

Gillar

Kommentarer