Världen är orättvis, va tacksam för livet du har!

Vi har tak över huvudet och varje dag vaknar vi i en säng som är skön och en täcke som håller oss varm. Vi har kylen fullt med mat och vi har mätta magar. Vi har våran nära och kära bredvid oss och vi känner oss trygga. Men det tycker jag är orättvis! Varför ska vi ha så och inte andra personer ? Varför ?

Tänk att vissa personer runt i världen har ingen tak över huvudet eller någon säng eller täcke. Dom får istället sova ute i gatan på en kartongs bit och ha en tidning som ett täcke. Dom har ingen kyl som är fullt med mat eller magar som är mätta. Dom har inte ätit någon "riktigt mat" på ett lång tag men dom nöjer sig med det dom hittar. Dom har inga nära och kära bredvid sig eller känner sig trygga. Dom har fått lämna sitt land där dom engång spring som en liten pojke/flicka och hade drömmar om sina framtid. Nu flyr dom för att ha ett framtid för sina egna barn och att dom ska ha ett tryggt liv utan att fly.

Va tacksam för livet du har för vem vet efter 1 sekund kan ditt liv förändras, har tänkt så mycket på det idag att jag har varit tomt. Dagligen blir oskyliga människor/barn skjutna runt i världen och vi sitter här i Sverige och klagar på att det är kallt är verkligen orättvis. Vi alla måste öppna ögonen och inse att vi har det bra här och att vi ska inte ta livet förgivet. Snälla ta hand om era nära och kära och glöm inte att vara tacksam för livet du har??

Gillar

Kommentarer