Vi måste sluta jämföra oss med andra!

Tyvärr så bor vi en värld där vi ständigt jämför oss med andra t ex. på jobbet, genom twitter, instagram, Facebook flöden och allt annat som idag finns online och till och med i familjen osv. När det enda du egentligen ska jämföra dig själv med är dig själv. Ingen annan.

Alla kan inte va på topp jämt och man ser hur mycket saker folk gör, man ser vad sina vänner gör, man ser vad människor runtomkring än gör. För en viktig sak att komma ihåg när man ser alla flöden är att det är mångas liv, alla där gör kanske en eller två saker men definitivt inte hundra. Det är lätt att glömma bort.

Sen ska man inte jämföra sig med andra utan inspireras av dom. Om man ser en vän lyckas med något den har kämpat länge och för det ska man vara glad för sin väns skull. Inte börja tänka att man själv är sämre för man valt en annan väg. För än en gång, man måste göra det som känns roligast för sig själv, inte göra något för att det ska se bra ut i någon annans ögon eller vad som ska tycka. Alla är olika, alla väljer olika vägar, och är det inte just det som gör världen så spännande? För hur kul hade det varit om alla hade gjort samma saker ? Det är ju roligare att vi alla är olika än vara vara lika!

Så vi måste sluta upp med att jämföra oss med andra och bara tänka på, vad är det jag vill, vad är det jag tycker är absolut roligast.

Klicka på hjärtknappen om du gillade inlägget!


Gillar

Kommentarer